22 mrt

Burgemeester Aboutaleb op bezoek bij Coca-Cola in Rotterdam

Coca-Cola is een multinational, maar wel één met een lokale wortels: vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam alleen al werken zo’n 300 mensen. De onderneming staat middenin de samenleving en ondersteunt diverse Rotterdamse initiatieven, zoals Excelsior4All en JINC. Reden genoeg dus voor Burgemeester Ahmed Aboutaleb om een werkbezoek te brengen aan de mensen achter Coca-Cola in Nederland.

Onder begeleiding van René Hanssens van Rotterdam Partners brachten Burgemeester Ahmed Aboutaleb en Ellen Geist (Vrouwen in de PvdA) een bezoek aan het hoofdkantoor van Coca-Cola in Rotterdam. De betrokkenheid van Coca-Cola bij Rotterdam en Nederland, werkgelegenheid en groei, het reduceren van het aantal calorieën in frisdrank en de verduurzaming van productie en logistiek, waren onderwerpen die tijdens het bezoek aan bod zijn gekomen.

Rotterdamse ambities

“Coca-Cola is een bedrijf met ambitie. We maken de lekkerste frisdrank, maar ook op het gebied van duurzaamheid en caloriereductie willen we een leiderschapsrol vervullen”, zegt Jaap Wassink, Vice-President en Country Director Coca-Cola European Partners Nederland. “We willen een positief verschil maken. Rotterdam is de stad bij uitstek die past bij onze ambities. Het is de tweede stad van Nederland, met een internationale vibe én met vele gezichten. Dit past bij de diverse bedrijfscultuur van Coca-Cola waarin iedereen zich thuis voelt en waarbij we talentvolle medewerkers met verschillende achtergronden aantrekken, behouden en de kans bieden zich te ontwikkelen.

Lees meer op www.cocacolanederland.nl.