5 hotspots voor de mooiste zonsondergang op Curaçao

5 hotspots voor de mooiste zonsondergang op Curaçao

Stel je voor: een parelwit strand, een licht briesje en de zon die langzaam in de azuurblauwe zee zakt. De iconische zonsondergang op Curaçao is een dagelijks spektakel dat je niet mag missen. Het meest romantische moment van de dag vindt plaats tussen 18 uur en 19 uur ’s avonds.

Door de gunstige ligging en vorm van het eiland is het natuurlijk schouwspel vanuit vrijwel de hele (zuid)westkust goed te zien. Maar wat zijn nu écht hotspots voor een adembenemende zonsondergang op Curaçao?

Vanaf het strand van Grote Knip

Natuurlijk zijn de stranden aan de westkant van Curaçao vrijwel allemaal perfect voor een romantische zonsondergang. Maar bij Grote Knip, net onder Westpunt, weet je zeker dat je goed zit. Dit uitgestrekte zandstrand met palmbomen is populair bij zowel toeristen als locals, die hier graag in het weekend komen barbecueën. Grote Knip ligt pal op het westen. Een zonsondergang hier beleven is voor velen een adembenemend hoogtepunt.

Op het dak van Koraal Rooftop bar

Aan de zuidwestkust ten hoogte van St. Willibrordus is deze zomer Curaçao’s nieuwste dakterras geopend. Koraal Rooftop bar is gevestigd op het dak van het restaurant Karakter. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over het strand en de azuurblauwe zee. Koraal is voorzien van diverse zitjes, loungebanken en zelfs een infinity pool: een zwembad waarbij het water in de horizon over lijkt te lopen. Een geweldige plek voor een schitterende zonsondergang.

Tijdens happy hour bij Zanzibar

Jan Thiel is bij uitstek dé plek om de zonsondergang te beleven. Vanaf het strand bij Zanzibar Beach & Restaurant heb je perfect zicht op de horizon. Relax met je voeten in het zand of dobberend in zee. Terwijl je afscheid neemt van de dag en de nacht gaat beginnen, barst het feest hier los. Want Zanzibar staat bekend om het beste ‘happy hour’ van het eiland.

Varend langs de kust en haven

Ook op de wateren rondom Curaçao kan je genieten van de zonsondergang. Pelican biedt diverse boottochten aan, waaronder twee Sunset trip. De boot vertrekt vanaf het strand bij Westpunt en brengt je naar de mooiste plekken langs de kust. Of vaar door de haven van Willemstad naar het Spaanse Water. Zo krijg je een hele andere kijk op Curaçao en ontdek je historisch Willemstad en de Koningin Emmabrug vanaf het water. Als de laatste zonnestralen vervagen, ga je weer terug aan wal.

Speciale zonsondergang diners

Veel hotels en restaurants op Curaçao bieden diners aan bij zonsondergang. Zo kan je bij het Avila Beach Hotel een tafel reserveren voor een drie-gangen verrassingsdiner op het Belle Terrace strand of het Blues Bar & Restaurant strand. Ook in het restaurant van Scuba Lodge in Pietermaai en bij het openluchtrestaurant van het Hilton Hotel bij Piscadera kan je romantisch dineren terwijl je de zon in de zee ziet zakken. Vanuit het restaurant Landhuis Klein St. Martha heb je een wijds uitzicht over het eiland. Hierdoor zie je de zon achter de heuvels ondergaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *