NewsLab logo

Dit is NewsLab: Jenny Alvares

We breiden het team uit met Jenny Alvares (30) als Paid PR specialist. Jenny heeft zelf al negen jaar ervaring als influencer en meer dan zes jaar als content creator. Zij gaat onze klanten adviseren over influencer campagnes, content creatie en branded content samenwerkingen. We stellen haar de bekende vijf vragen ter kennismaking in #DitisNewsLab:

Waarom heb je gekozen voor NewsLab?
“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en wilde heel graag in de PR-wereld werken. Al snel kwam ik in contact met NewsLab. NewsLab spreekt mij enorm aan door de leuke en interessante klanten en cases. Tijdens onze eerste kennismaking raakte ik alleen nog maar enthousiaster. Ze kwamen over als een jong, energiek, nieuwsgierig en ruimdenkend bedrijf dat open staat voor nieuwe ideeën. Het voelde meteen goed en ik zag mezelf hier helemaal zitten. Ik ben enorm blij dat ik nu deel uitmaak van dit leuke team! “

Waarom wilde je in de PR werken?
Een functie in de PR-wereld leek mij onwijs leuk en interessant. De PR-wereld is voor mij niet onbekend, omdat ik altijd aan de andere kant heb gestaan als content creator en influencer. Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar waarom een merk bepaalde keuzes maakt. Waarom krijg ik dit pakket of persbericht? Waarom hebben ze gekozen voor dit event of deze social media campagne? Ik wil hier graag meer over weten en leren. En kan merken daar zelf ook goed over adviseren. Verder weet ik als geen ander wat er leeft op social media. Ik houd de trends goed in de gaten en weet hoe ik social media kan inzetten om een boodschap over te brengen. Ook ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om een boodschap interessant en aantrekkelijk te maken. Mijn nieuwsgierigheid, ervaring, talenten en passies zijn een goede combinatie in de PR-wereld. Ik kijk er naar uit om nog meer te leren over dit vak bij NewsLab.

Wat heb je voor NewsLab gedaan?
Voor NewsLab werkte ik zes jaar voor Changing Life, het moederbedrijf van onder andere Personal Body Plan. Hier werkte ik als Content Creator en heb ik veel ervaring mogen opdoen in content creatie, storytelling, maar ook in projectmanagement. Verder werk ik ook als Content Creator voor mezelf. Mijn blog jennyalvares.com is al meer dan negen jaar mijn hoekje van het internet. Hier schrijf ik over alles wat ik leuk vind. Ook heb ik een actief Instagram-account. De afgelopen jaren heb ik met hele mooie merken mogen samenwerken en mogen werken aan de online zichtbaarheid van verschillende bedrijven en organisaties.

Wie is jouw PR droomklant?
“Ik zou het geweldig vinden om de PR te mogen doen voor een vliegtuigmaatschappij, zoals Singapore Airlines. Het lijkt me ook heel interessant om voor toerismebureaus te gaan werken. Bijvoorbeeld om persreizen vorm te gaan geven.”

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
“Eten! Eten is mijn allergrootste passie. Ik houd ervan om lekker uit eten te gaan en nieuwe hotspots te ontdekken, maar ook om lekker lang in de keuken te staan. Eten is iets wat we iedere dag doen en ik maak daar het liefst iedere keer een feestje van. Mijn passie voor eten is heel goed te combineren met mijn andere passie: reizen. Ik vind het leuk om nieuwe plekken te ontdekken, kennis te maken met een andere cultuur en hun lokale keuken in te duiken. Ik proef graag zoveel mogelijk van de wereld!”