NewsLab logo

Dit is NewsLab: Sanne Zachariasse

Sanne Zachariasse is het nieuwste lid van de NewsLab-familie. Ze gaat aan de slag binnen het Corporate PR team als Junior PR adviseur voor klanten zoals ABN AMRO, Atos en Nestlé . We stellen haar de bekende vijf vragen ter kennismaking in #DitisNewsLab:

Waarom heb je gekozen voor NewsLab?
“In mijn zoektocht naar een baan in de PR kwam ik op LinkedIn toevallig een post van Talitha tegen over NewsLab. Voor mij toen nog een onbekende, maar door haar post raakte ik wel gelijk geïnteresseerd. Na wat verder onderzoek te hebben gedaan kwam NewsLab op mij over als een leuk bureau met een indrukwekkend lijstje klanten (brand én corporate) en vooral als een bedrijf met een fijne werkcultuur. Toen ik hoorde dat de juniorfunctie al vergeven was, had ik me er al bij neergelegd dat het niks ging worden. Totdat ik na een belletje van Stefan tóch werd uitgenodigd voor een gesprek. Na de eerste kennismaking bleek dat mijn positieve indruk van NewsLab klopte. Voor mijn gevoel zat het eigenlijk meteen goed, en toen vonden ze mij ook nog leuk! De keuze was snel gemaakt.”

Waarom wilde je in de PR werken?
“Tijdens mijn master communicatiewetenschap kwam ik er al vrij snel achter dat ik het strategische, corporate stuk van communicatie het allerleukst vind. Ook merkte ik dat ik verhalen in het nieuws die te maken hebben met reputaties, crisissen of schandalen altijd super interessant vond om over mee te denken: ‘Snap jij nou dat ze dit zus en zo aangepakt hebben, ik zou dat echt anders gedaan hebben’, toen nog niet wetende dat ik daar mijn werk van kon maken. Tegen het einde van mijn studie had ik via kennissen al vaker de suggestie van PR gekregen, iets waar ik eigenlijk nooit zo bij stil had gestaan. Ik kende PR-bureaus vanuit mijn stages voornamelijk als een soort influencer agencies. Het leuke aan een PR-bureau leek mij de afwisseling in je werk, omdat je met meerdere klanten werkt. Dat ik die afwisseling tussen allemaal mooie klanten nu één van de leukste dingen aan mijn werk vind, blijf ik super gaaf vinden.”

Wat heb je voor NewsLab gedaan?

Voordat ik bij NewsLab ben geland. heb ik een tijdje in de vastgoed- en logistiekwereld gewerkt tijdens mijn bijbaan. Hoewel ik niet van plan was om in die wereld te blijven werken, bleek die ervaring met klanten als ABN AMRO en NVM Business bij NewsLab best handig. Ook heb ik tijdens mijn master een stage en bijbaan in marketing gehad. Mijn stage liep ik in de beautywereld, waar ik veel met influencers en social media heb gewerkt, hence de influencer agencies ?. Een klein linkje met de brand-kant van NewsLab dus. Verder heb ik net voordat ik bij NewsLab begon een mooie reis naar Australië gemaakt, een bucketlist dingetje dat ik vanwege corona had uitgesteld.”

Wie is jouw PR droomklant?
“Zoveel! Maar als ik dan moet kiezen lijkt het me heel vet om de PR van een bedrijf in de entertainmentindustrie te mogen doen, zoals HBO MAX bijvoorbeeld. Zo werd laatst bekend gemaakt dat HBO MAX een nieuwe Harry Potter serie gaat produceren. De PR mogen doen op zo’n project lijkt me super gaaf. Je hebt te maken met een hele grote (en enthousiaste) fanbase die al bekend is met de personages, en daarnaast heb je bij die wereld ook te maken met aardig wat nep nieuws en roddels, wat me weer interessant lijkt om mee te dealen. Het organiseren van persevents, interviews regelen met de acteurs en regisseurs, het maken van video’s voor de lancering van de serie, noem maar op. Werkzaamheden die ik bij corporate niet veel doe, maar mij ook leuk lijken. En misschien zelfs wel mee naar de première.”

Waar gaat je hart sneller van kloppen?
“Reizen! Letterlijk en figuurlijk, want ik vind vliegen stiekem best spannend, maar ik heb het er graag voor over. Ik ben gek op Nederland om te wonen, maar ik kan zo uitkijken naar een mooie reis naar een nieuwe bestemming. Overigens ook goed te combineren met een andere passie, namelijk eten. Ik kan niet naar een nieuwe bestemming reizen zonder eerst uit te zoeken wat ik daar móet proeven en waar. Droombestemmingen die hoog op mijn lijstje staan zijn Madeira, Chili en Nieuw-Zeeland.