Sectorinstituut
Sectorinstituut

Koningin Máxima brengt hoog (werk)bezoek!

Bij NewsLab mogen we een bijdrage leveren aan veel indrukwekkende persmomenten, maar soms zit hier een echte uitschieter bij. Zoals in juli 2021, toen we door het Sectorinstituut Transport en Logistiek werden gevraagd te helpen bij een werkbezoek van niemand minder dan Koningin Maxima.

Het werkbezoek stond in het teken van ‘meer vrouwen in de logistieke sector’. Nu is het creëren van nieuwswaarde over onze Koningin die rijles in een vrachtwagen krijgt niet heel moeilijk. Het was echter óók de bedoeling om een discussie over de noodzaak van diversiteit in de sector aan te wakkeren. Daarom hebben we verschillende vrouwelijke chauffeurs voorbereid op persinterviews en hen gekoppeld aan journalisten van onder meer Hart van Nederland en het Algemeen Dagblad.

Er was veel belangstelling voor de beelden van een blootvoetse Koningin Maxima achter het stuur van een vrachtwagen in combinatie met de ervaringen van de vrouwelijke chauffeurs. Het nieuws werd breed uitgemeten in de Nederlandse media en ging zelfs de landsgrenzen over naar het Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland!

KLANT

Sectorinstituut Transport en Logistiek

DIENSTEN

Persbegeleiding

JAAR

2021

onze cases
PR is Mensenwerk