NewsLab logo

Dit is NewsLab: Beaudine Pieters

Beaudine (26) is junior PR-adviseur bij NewsLab. Zij ondersteunt de adviseurs op klanten als Jumbo, Brooks Running, Mees Pierson, Tikkie en Dermasence. Door middel van vijf vragen stelt zij zichzelf verder voor:

Sinds wanneer ben je werkzaam bij NewsLab?
“Ik ben in december 2019 begonnen bij NewsLab. Hoe ik bij NewsLab terecht ben gekomen, is een leuk verhaal! In april 2019 heb ik terwijl ik nog studeerde een wishlist voor mezelf gemaakt met toonaangevende PR-bureaus in Amsterdam. NewsLab was nummer één. Ik besloot een open sollicitatie te sturen en, ondanks dat er toen geen ruimte was, heeft dit mij toch mijn eerste baan opgeleverd! In november werd ik benaderd dat er een junior functie vrijkwam en tijdens het interview was er een directe klik. Het informele, maar toch professionele karakter van NewsLab sprak, en spreekt, mij erg aan.”

Waarom ben je gaan werken in de PR?
“In de PR is geen dag hetzelfde. Deze afwisseling en verschillende prikkels trokken me aan en het blijkt ook erg goed bij mij te passen. Daarnaast moet je in de PR op de hoogte zijn van trends en hierin flexibel meebewegen. Ik vind het interessant en leerzaam om hiermee bezig te zijn. In mijn privéleven hecht ik veel waarde aan het onderhouden van relaties, maar ook vind ik het belangrijk dat dit een grote rol speelt in mijn werk. En laat dit nou nét het geval zijn in de PR! Bovendien spreekt het me aan om voor verschillende merken te werken en met veel verschillende mensen contact te hebben.”

Wat heb je voor NewsLab uitgespookt?
“Ik heb Communicatiewetenschap gestudeerd in Utrecht (bachelor) en daarna in Nijmegen (master). Omdat ik het belangrijk vond om naast kennis ook praktische ervaring op te doen, heb ik stage gelopen bij RTL en vier jaar lang gewerkt bij Sanoma Media. Naast mijn passie voor communicatie en PR, heb ik tijdens mijn studiejaren ook een passie voor reizen ontwikkeld. Het leukste vind ik om te reizen én tegelijkertijd mezelf te ontplooien in mijn vakgebied. Daarom verbreedde ik mijn kennis in de journalistiek aan de Universiteit van Malta en ontwikkelde ik mijzelf als persoon verder door in Tanzania . Daar gaf ik Engelse les aan kinderen.”

Als je een hashtag mocht verzinnen over jezelf, welke zou dat zijn?
“#Verbindingiskey. Ik ben van mening dat er zoveel meer te bereiken valt als er verbinding is. Verbinding tussen collega’s, verbinding tussen bedrijven en klanten, verbinding tussen bedrijven en stakeholders, verbinding tussen bedrijven in de vorm van samenwerkingen. Zelf ben ik dan ook vaak de verbindende factor in vriendengroepen en hecht ik veel waarde aan het stimuleren van verbinding in mijn werk.”

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?
“Koken en lekker eten is nog een andere passie van mij, daarom moet ik nu dan ook echt mijn favoriete gerecht noemen! Een versgemaakte, simpele Italiaanse pasta met alleen wat olijfolie, knoflook en salie… Yum! Maar ook voor een knuffel met één van mijn twee ruwharige teckels (of allebei!).”