NewsLab logo

Dit is NewsLab: Bob Havermans

Deze week sloot Bob Havermans (23) zich aan bij het NewsLab team. Hij gaat zes maanden lang bij ons aan de slag als stagiair. We stellen hem de bekende vijf vragen ter kennismaking in #DitisNewsLab:

Waarom heb je gekozen voor NewsLab
“NewsLab kwam tijdens de sollicitatie over als een jong en dynamisch bedrijf. Dat vind ik erg belangrijk in een bedrijf, aangezien je dan met een frisse blik naar nieuwe ideeën kijkt. Dit merk je ook in de werksfeer, die is heel open en niet te formeel. Daarnaast spraken de opdrachtgevers van NewsLab mij erg aan. Ik vind het leuk dat NewsLab zowel een Brand PR tak heeft als een sterke Corporate PR kant. De combinatie van beide kanten klinkt als erg uitdagend en dat spreekt me erg aan.”

Waarom wilde je in de PR werken?
“PR is een wereld die mij altijd erg heeft aangesproken. Als klanten met een bepaalde vraag zitten, vind ik het leuk om dat voor ze uit te zoeken en de juiste oplossing hierop te vinden. Elke periode is compleet anders, dat maakt het werk ook erg dynamisch. De ene oplossing kan een event zijn, dan zet je weer influencers in of doe je een consumentenonderzoek. Tijdens mijn opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam is er te weinig aandacht voor PR, het is maar een bijzaak. Om die reden wilde ik graag meer ervaring opdoen in de praktijk.”

Wat heb je voor NewsLab uitgespookt?
“Naast dat ik nu op kantoor werk, heb ik in het weekend nog een dienst in de bioscoop. Iets totaal anders, maar het is een bijbaantje waar ik het naar mijn zin heb en wat extra kan verdienen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om dingen met vrienden te doen, zoals naar festivals of de kroeg gaan.”

Als je een hashtag voor jezelf mocht verzinnen, wat zou dat dan zijn?
“Inhakend op mijn vorige antwoord, zou dat denk ik #workhardplayhard zijn. Het is een beetje fout, maar ik post op insta nooit hashtags, dus dit was een lastige voor mij. Ik geloof dat hard werken niet erg is, maar wel met de juiste balans. In het weekend moet er daarom zeker ruimte zijn om lekker te genieten.”

Wat hoop je van je stage bij NewsLab te leren?
“Tijdens mijn stage vind ik het leuk om veel te onderzoeken. Hoe staat een klant in het nieuws en wat wij kunnen doen om hem of haar te helpen met hun vraagstuk. Ik zou het leuk vinden om ook te ondersteunen in een stukje reputatieadvies. Daarnaast kijk ik er naar uit om bij te dragen aan pr-events en dit volgens een juiste planning op te zetten. Plannen is namelijk iets waar ik me nog verder in kan ontwikkelen.”