NewsLab logo

Dit is NewsLab: Femke Bouma

Femke Bouma komt ons de aankomende periode versterken als nieuwe PR stagiair. Naast de werkzaamheden die zij uitvoert op klanten, doet ze ook haar eigen onderzoek. We stellen haar de bekende vijf vragen ter kennismaking in #DitisNewsLab:

Waarom heb je gekozen voor NewsLab?
“In mijn zoektocht naar een leuke stageplek, kwam ik via Isabelle terecht bij NewsLab. Een leuke organisatie met een breed scala aan interessante klanten. Tijdens mijn kennismakingsgesprek werd ik enorm enthousiast over de verschillende werkzaamheden die hier worden uitgevoerd. Ik was op zoek naar een leuke en uitdagende stage en NewsLab sluit hier perfect op aan.”

Waarom wilde je in de PR werken?
“Tijdens mijn studie Communicatie die ik volg aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik vooral bezig met het doen van onderzoek, het bedenken van concepten en strategieën en vervolgens de uitwerking hiervan. Mijn passie ligt bij het organiseren van onder andere events, het creatief bezig zijn en klanten helpen tot een indrukwekkend eindresultaat. Een stage in de PR leek mij daarom erg interessant en leerzaam.”


Wat doe je naast je stage bij NewsLab?
“Momenteel ben ik vierdejaars studente Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam, wat tevens ook mijn afstudeer jaar is. Voorafgaand aan deze opleiding heb ik mijn MBO-opleiding succesvol afgerond, waarin ik de studie bedrijfsmanagement voltooide.

Daarnaast ben ik werkzaam als rijinstructrice bij verkeersschool Hoek Bouma in De Goorn. Hier geef ik praktijklessen voor de personenauto en geef ik tevens theorie cursussen voor de personenauto.”

Wie is jouw PR droomklant?
“Zelf ben ik altijd bezig met skincare en lijkt het mij ontzettend leuk om voor grote merken in deze branche de PR te mogen doen. Een aantal droomklanten zijn Kiehl’s, Paula’s Choice, Vichy, Clinique en Rituals.”

Wat zijn jouw guilty pleasures?
“Mijn guilty pleasure is toch wel echt borrelen. Ik vind het altijd enorm gezellig om samen met vriendinnen en een goed gevulde borrelplank een avondje te kletsen over van alles en nog wat, ik kan dit bijna elke dag wel doen.”