NewsLab logo

Het NewsLab Teamuitje 2022 – Bilbao reisverslag

Hoe is het om onderdeel te zijn van het NewsLab team? Die vraag krijgen we vaker. Om daar antwoord op te geven, moeten we het wel hebben over het jaarlijkse NewsLab teamuitje over de grens! Een traditie van het eerste uur, waar menig NewsLabber het hele jaar naar uitkijkt of met heimwee op terugblikt. Collega Vivienne brengt verslag uit en neemt je mee op onze reis in onderstaande blog.

Op zondag 29 mei j.l. was het weer zover: voor het eerst sinds twee jaar stapte het NewsLab team weer gezamenlijk in het vliegtuig. De eindbestemming? Bilbao, de Baskische havenstad in Noord-Spanje, een waar kunst- en architectuur Walhalla. Toen het team in februari haar voorkeur uit mocht spreken voor een destinatie, was de keuze door onze groep van kunstliefhebbers dan ook snel gemaakt. Drie dagen lang heeft het team genoten van de stad, de vele pintxos en elkaars gezelschap. Hoe dat ongeveer verliep, lees je hier.

Teamuitje dag 1: Zondag 29 mei

6.00 uur

Vroege vogel Veerle staat bij de gate op Schiphol. We vliegen pas om 9.15 uur, maar er heerst drukte op Schiphol en niets weerhoudt deze Junior ervan om op tijd in het vliegtuig te zitten. Wachttijd bij de douane? Max 15 minuten. Het duurt niet lang of de overige teamleden druppelen binnen. Zelfs Marc, doorgaans om 10.30 uur op kantoor, zit voor half 7 klaar met een krantje. Uiteraard in de nabijheid van zijn wederhelft Hans, die tegenwoordig praktisch woont op Schiphol.

7.30 uur

De mannen nemen een koud biertje ter hand. Het is nooit te vroeg voor een alcoholische versnapering, zelfs niet voor Tom, die doorgaans de voorkeur heeft voor groene matcha thee.

11.15 uur

Het team is geland en wordt per taxi vervoerd naar het hotel. Bilbao ligt er zonovergoten bij en na een korte rit door de heuvels en langs het Guggenheim, wordt de plaats van bestemming bereikt. Ook globetrotter Talitha arriveert na een alternatieve route via Portugal, waar ze de voorafgaande dagen aan het werk was voor een toekomstig evenement van klant Brooks. Kort erna klinken de glazen, er wordt geproost op een mooi samenzijn.

17.35 uur

Na een druk middagprogramma – bestaande uit een dameslunch op het bekende Plaza Nueva en een mannenborrel bij een willekeurig terras – komt het team weer samen bij het zwembad van het hotel. Althans, terwijl het gros geniet van een cocktail en de Latin Reggaeton sounds van Bryans playlist, doen Lotte en Lukas een kort middagdutje. Lotte is een jonge mama en heeft een goed excuus. Lukas (stiekem ambtenaar van aard) iets minder, maar krijgt van ons geen bezwaar.

22.00 uur

Na een diner op het mooiste dakterras van Bilbao en vijf rondes tapas, loopt het team een karaokebar binnen, favoriet bij lokale muzikale grootheden. De stembanden zijn gesmeerd en Hans en Marc zijn klaar om gehoor te geven aan ‘My Way’ van Frank Sinatra (Menno gelooft nog heilig in het origineel van Herman Brood). Van Duitse schlager tot Britse pop: geen hit wordt overgeslagen door onze gouden keeltjes. Vivienne en Veerle – double V voor intimi – scoren hoge ogen met hun performance, maar leggen het af tegen Menno’s Turbopoliep. Bryan en Talitha hebben genoeg beeldmateriaal om het team nog lang mee te chanteren.

Menno Kuik
Teamuitje 22'

Teamuitje dag 2: Maandag 30 mei

11.30 uur

Na het ontbijt stapt het Brand Team (en Tom) in de auto voor een korte roadtrip – team Corporate geniet liever nog een dagje van de architectuur in de stad. Team Brand gaat op excursie naar ‘Gaztelugatxe’, volgens Beaudine beter bekend als Dragonstone uit Game of Thrones seizoen 7. Op zo’n drie kwartier rijden ligt dit schiereiland prachtig gelegen aan de Atlantische kust. Na een daling langs rotswanden en een klim over kleine, Middeleeuwse trappen, komen we bij een kerkje met uitzicht over het vaste land. De felle zon en frisse zeewind maken het vakantiegevoel compleet.

15.00 uur

Bob, voorheen stagiair en werkstudent bij NewsLab, maar vooral geliefd borrelpartner van beneden de rivieren, opent zijn eerste cerveza van de dag in de binnentuin van het hotel. Zal hij ooit nog zo’n fijn teamuitje meemaken, vraagt hij zich zuchtend af.

17.30 uur

Daar waar het gros geniet van haar vrije tijd, duiken Lotte en Vivienne een niet nader te noemen Spaanse kledingzaak in. Lotte kijkt voor haar dochter, Vivienne voor niemand, want ze mag niks meer kopen. Een uur en twee tassen vol kleding later (niet voor Lottes dochter, maar wel voor Vivienne en Lotte zelf), lopen de dames tevreden naar buiten.

22.00 uur

Er klinkt kabaal in het oude centrum van Bilbao: het team is uiteten bij de beste pintxosbar van Bilbao (alhoewel we hier onze vraagtekens bij hebben) en geniet (of huivert) van de sterke verhalen van Hans en Marc. De laatste ronde pintxos is voorbijgekomen en er worden mini-glaasjes likeur besteld. Groot nieuws voor het team: er is een nieuw Fun Team aangesteld, dat zich mag buigen over de vele borrels en het volgende team uitje.

00.00 uur

We kunnen het bijna niet geloven – en de barman ook niet – maar we staan in een volle cocktailbar op de maandagavond. Marc en Beaudine voorzien het team van – heel veel – cocktails terwijl de rest haar danskunsten vertoont (gek genoeg van een hoger niveau dan de zangkunsten van de avond ervoor). Er worden vriendschappen gesloten met enkele Belgische gasten en de eindtijd is nog lang niet in zicht.

Veerle Hermans, Bryan van den Aakster

Teamuitje dag 3: Dinsdag 1 juni

10.25 uur

Nadat bijna iedereen zich durft te vertonen aan het ontbijt, hebben we nog enkele uren te gaan om te genieten van alles wat Bilbao te bieden heeft. Hoofdactiviteit van de dag is een bezoek aan het welbekende Guggenheim Museum. De prachtige locatie trekt toeristen van heinde en verre en weet ook ons te imponeren. Talitha schiet plaatjes en motormuis Menno geniet van de uitgebreide expositie over oldtimers. Ook onze Belgische vrienden van de avond ervoor maken hun rentree en brengen extra jeu aan het bezoek.

15.00 uur

Na een laatste lunch rijden de taxi’s voor. We worden teruggereden naar het vliegveld, waar we 3 uur zullen wachten op een vliegtuig met vertraging. Genoeg tijd om alle eetgelegenheden van het vliegveld te testen, Toblerone te kopen en om een serie terug te kijken. De batterij wordt weer even opgeladen.

20.35 uur

Tijd om afscheid te nemen. We zullen elkaar allemaal moeten missen, totdat we de volgende ochtend weer fris en fruitig achter de pc’s zullen zitten. Maar, tijdens de terugweg genieten we nog even na van de Spaanse hapjes, grapjes en drankjes. Ai caramba, het was een succes!

Wil jij mee op het volgende uitje? We hebben verschillende vacatures openstaan! Neem snel een kijkje en wellicht reis jij volgende keer mee naar de volgende, Europese bestemming

teamuitje NewsLab
Bryan van den Aakster, Talitha Dirkzwager, Veerle Hermans