NewsLab logo

Het officiële Fun Team

We hadden bij NewsLab een goed voornemen voor 2021: nóg vaker leuke dingen doen met elkaar! Of dat nou online of in real life is, we zien allemaal in hoe belangrijk het is voor de team bonding. Plannen worden in onze PR-wereld razendsnel gemaakt en uitgevoerd dus zo ook het plan om ons enige echte ‘Fun Team’ te vormen. Lukas, Lotte en Beaudine wilden hier maar al te graag deel van uitmaken. Tijd om dit nieuwste NewsLab team eens wat vragen te stellen!

Wat heeft het Fun Team tot nu toe georganiseerd?
“Onze eerste activiteit was een online bingo. Nu klinkt dat misschien een beetje suf, maar wij weten maar al te goed hoe we onze NewsLabbers kunnen enthousiasmeren: met een borrelpakket en prijzen om te winnen! We maakten er een heuse disco bingo van. Iedereen droeg kekke feesthoedjes en vanzelfsprekend moest degene die bingo had een dansje doen om zijn of haar prijs te bemachtigen! Daarnaast hebben we twee weken terug onze cocktail masterclass-serie geïntroduceerd. Het idee is om tijdens deze masterclasses steeds een bekende én verrassende cocktail te maken. We trapten af met een heerlijke ‘Moscow Mule’ en een ‘Cinnamon Storm’, natuurlijk bereid met Royal Club Ginger Beer en Ginger Ale! Onze collega’s ontvingen voorafgaand een cocktailpakket, met een branded shaker, cocktailglas en alle ingrediënten. Terwijl het liedje ‘Shake your Booty’ door de speakers knalde, shaketen we de cocktails op de beat als ware bartenders!

Hoe gaan jullie als Fun Team precies te werk?
In het strikt geheim komen we samen, om onze plannen te smeden… Een paar dagen voor de activiteit halen we samen de benodigdheden in huis en pakken we de borrelpakketten in (ja, die zijn elke keer van de partij). We vinden het leuk een persoonlijke touch toe te voegen, daarom schrijven we voor iedereen een handgeschreven kaartje en voegen we een leuke gadget toe.

Op D-Day versieren we onze vaste ruimte op kantoor in het thema van de activiteit. Dan is het zover!  Iedereen zit te wachten in Teams met hun borrelpakket binnen handbereik, pint ons vast op hun scherm en daar verschijnen we in beeld! Al dansend, springend en zwaaiend verwelkomen we onze collega’s. De toon is gezet!

Wat zijn jullie plannen voor de komende maanden?
We hopen binnenkort toch wel weer in het echt samen te kunnen komen. Maar onze voorwaarde is wel: als we gaan, gaan we met z’n allen. Dus zo lang dit niet mogelijk is, blijven onze activiteiten online. Gelukkig is er heel wat mogelijk online, na een jaar corona. Maar wat we precíés in petto hebben, blijft nog even geheim…

Hoe zorgen jullie ervoor dat de activiteiten toch verrassend blijven, ondanks dat jullie op afstand moeten blijven?
Bij NewsLab zijn we wel van het “Work Hard, Play Hard”-principe. Daarom mogen onze activiteiten best een beetje gek zijn. Door een grappig tintje toe te voegen, zoals een gek hoedje of een dansje, zorgen we voor plezier ondanks dat we niet samen zijn. We denken ook na over een programma, waarbij iedereen ergens mee bezig is. Zo zijn we de hele call iets aan het doen en voorkomen we dat het staren naar een scherm saai wordt!

Als jullie nou eens heel groot mochten dromen – wat zouden jullie dan organiseren voor jullie collega’s?
Lukas zou dan gaan voor een BBQ op de top van de Adam Tower. Lotte: “Ik denk dan toch weer meteen aan een NewsLab uitje naar het buitenland. Tot voor corona deden we dit jaarlijks, maar dat kan je nu wel een droom noemen. Ik kan niet wachten op de volgende!” Beaudine voelt daar ook wel wat voor. “Ik zou dan wel een vette activiteit in het buitenland willen organiseren. Bijvoorbeeld een wijntour langs wijngaarden in Italië!”

BEHIND THE SCENES